Pomodoro: Work & Study Timer

ଗୋପନୀୟତା ନୀତି

Pomodoro: Work & Study Timer — Mac ଓ iPhone ପାଇଁ Pomodoro ଟାଇମର୍

ଶେଷ ଅପ୍‌ଡେଟ୍: ୨୬ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୬

ସାରାଂଶ

ଆପଣ Apple କିମ୍ବା Google ସହ ସାଇନ୍ ଇନ୍ କଲେ ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଫୋକସ୍ ଇତିହାସ, ଦୈନିକ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଓ ଟାଇମର୍ ସେଟିଂସ୍‌କୁ Mac ଓ iPhone ମଧ୍ୟରେ ସିଙ୍କ୍ ରଖେ। ଏଥିପାଇଁ ଆପ୍‌କୁ ଯାହା ଆବଶ୍ୟକ କେବଳ ତାହା ଆମେ ସଂରକ୍ଷଣ କରୁ: ଆପଣଙ୍କ ଇମେଲ୍ ଠିକଣା, ଏକ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ପରିଚୟକ ଏବଂ ଆପଣ ତିଆରି କରୁଥିବା ଫୋକସ୍ ଡାଟା। ଆମେ ଏହାକୁ କେବେ ବିକ୍ରି କରୁନାହୁଁ, ବିଜ୍ଞାପନ ପାଇଁ ବ୍ୟବହାର କରୁନାହୁଁ ଏବଂ ଆମ ବିଶ୍ଳେଷଣ ପ୍ରଦାତାଙ୍କ ସହ ସେୟାର୍ କରୁନାହୁଁ। ଆପଣ iPhoneରେ Pomodoro Pro କିଣିଲେ, ଆପଣ ସାଇନ୍ ଇନ୍ କରୁଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଡିଭାଇସ୍‌ରେ Pro କାମ କରିବା ପାଇଁ ଆମ କ୍ରୟ ପ୍ରଦାତା RevenueCat ଆପଣଙ୍କ କ୍ରୟ ଇତିହାସକୁ ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ସହ ଲିଙ୍କ୍ କରି ରଖେ। ଫୋକସ୍ ସୁରକ୍ଷାରେ ବାଛିଥିବା ଆପ୍‌ର ସୂଚନା କେବେ ଆପଣଙ୍କ iPhoneରୁ ବାହାରକୁ ଯାଏ ନାହିଁ। ସେଟିଂସ୍‌ରୁ ଯେକୌଣସି ସମୟରେ ଆପଣ ନିଜ ଡାଟା ଏକ୍ସପୋର୍ଟ୍ କିମ୍ବା ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଡିଲିଟ୍ କରିପାରିବେ। ଅଲଗା ଭାବେ, ଫୋକସ୍ ପ୍ରବାହ ଉନ୍ନତ କରିବା ପାଇଁ ଆପ୍ ଅଜ୍ଞାତ ଓ ଗୋପନୀୟତା-ସୁରକ୍ଷିତ ବ୍ୟବହାର ବିଶ୍ଳେଷଣ ପଠାଇପାରେ।

ଆପଣଙ୍କ ଡିଭାଇସ୍‌ରେ ସଂରକ୍ଷିତ ଡାଟା

ଟାଇମର୍ ଅଫ୍‌ଲାଇନ୍‌ରେ କାମ କରିବା ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କ ଟାଇମର୍ ସେଟିଂସ୍, ସେସନ୍ ପସନ୍ଦ ଓ ଫୋକସ୍ ଇତିହାସ ମାନକ ସିଷ୍ଟମ୍ ଷ୍ଟୋରେଜ୍ ବ୍ୟବହାର କରି Mac କିମ୍ବା iPhoneରେ ସ୍ଥାନୀୟ ଭାବେ ସେଭ୍ ହୁଏ। ଡିଭାଇସ୍‌ରେ ସାଇନ୍ ଇନ୍ ହୋଇଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଆକାଉଣ୍ଟ୍‌ର ଅଲଗା ସ୍ଥାନୀୟ ଷ୍ଟୋର୍ ରହେ। ଆପଣଙ୍କ ସାଇନ୍-ଇନ୍ ସେସନ୍ ସିଷ୍ଟମ୍ Keychainରେ ରଖାଯାଏ। ଭାଷା, ଦୃଶ୍ୟ, Launch at Login, ନୋଟିଫିକେସନ୍ ଓ ପ୍ରେରଣା ରିମାଇଣ୍ଡର୍ ସେଟିଂସ୍ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଡିଭାଇସ୍‌ରେ ରହେ ଏବଂ ସିଙ୍କ୍ ହୁଏ ନାହିଁ। ଫୋକସ୍ ଇତିହାସର ବିଷୟବସ୍ତୁ ଆମ ବିଶ୍ଳେଷଣ ପ୍ରଦାତାଙ୍କ ପାଖକୁ ଅପ୍‌ଲୋଡ୍ ହୁଏ ନାହିଁ।

ପୂର୍ବରୁ ଫୋକସ୍ ଇତିହାସ ଥିବା ଡିଭାଇସ୍‌ରେ ପ୍ରଥମ ଥର ସାଇନ୍ ଇନ୍ କରିବା ବେଳେ ଆପ୍ ସେହି ଇତିହାସକୁ ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍‌କୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କରିବା ପୂର୍ବରୁ ପଚାରେ। ଆମ ସର୍ଭର୍‌ରେ ସ୍ଥାନାନ୍ତର ନିଶ୍ଚିତ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏବଂ ତାହା ପରେ ୯୦ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆପ୍ ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ପୂର୍ବ ସ୍ଥାନୀୟ କପି ଓ ଡିଭାଇସ୍‌ରେ ଏକ ସ୍ଥାନୀୟ ବ୍ୟାକ୍‌ଅପ୍ ଫାଇଲ୍ ରଖେ, ତାପରେ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ସ୍ୱୟଂଚାଳିତ ଭାବେ ହଟାଏ।

ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଓ ସିଙ୍କ୍ ହୋଇଥିବା ଡାଟା

ଆପଣ ସାଇନ୍ ଇନ୍ କଲେ ଆମେ ଏହି ତଥ୍ୟ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ କରୁ:

  • ଯୋଗାଯୋଗ ସୂଚନା: Sign in with Apple ଦ୍ୱାରା ସେୟାର୍ ହୋଇଥିବା ଇମେଲ୍ ଠିକଣା (ଯାହା Hide My Email ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ରିଲେ ଠିକଣା ହୋଇପାରେ) କିମ୍ବା Google ଇମେଲ୍। ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ନାମ ମାଗୁନାହୁଁ।
  • ପରିଚୟକ: ସାଇନ୍-ଇନ୍ ବେଳେ ତିଆରି ହୋଇଥିବା ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ID ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଇନ୍‌ଷ୍ଟଲ୍ ପାଇଁ ଏକ ଯାଦୃଚ୍ଛିକ ID, ଯାହା କେବଳ ସିଙ୍କ୍ କରିବା ଓ କେଉଁ ଡିଭାଇସ୍ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିଛି ଚିହ୍ନଟ କରିବାକୁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ।
  • ଫୋକସ୍ ଡାଟା: ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଓ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଥିବା ଫୋକସ୍ ଏବଂ ବିରତି ସେସନ୍ (ସମୟ, ଅବଧି, ସ୍ଥାନୀୟ ଦିନ ଓ ସମୟ ମଣ୍ଡଳ ଏବଂ ଆପଣ ବାଛିଥିବା ଟ୍ୟାଗ୍), ଆପଣ ତିଆରି କରିଥିବା ଟ୍ୟାଗ୍ (ନାମ ଓ ରଙ୍ଗ), ଦୈନିକ ଲକ୍ଷ୍ୟ, ଆପଣଙ୍କ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଷ୍ଟ୍ରିକ୍ ଏବଂ ସିଙ୍କ୍ ହୋଇଥିବା ସେଟିଂସ୍ (ସେସନ୍ ଅବଧି, ଦୈନିକ ଲକ୍ଷ୍ୟ, ଧ୍ୱନି, ଆନିମେସନ୍, ସମାପ୍ତି ଧ୍ୱନି, ଉତ୍ସବ ପଶୁ)।

ଏହି ଡାଟା କେବଳ ସିଙ୍କ୍, ଇତିହାସ ଓ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ। ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ସହ ଲିଙ୍କ୍ ହୋଇଛି, ଟ୍ରାକିଂ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ ନାହିଁ ଏବଂ ନିମ୍ନରେ ଥିବା ପ୍ରକ୍ରିୟାକର୍ତ୍ତାଙ୍କ ବ୍ୟତୀତ ଅନ୍ୟ ତୃତୀୟ ପକ୍ଷ ସହ ସେୟାର୍ କରାଯାଏ ନାହିଁ।

ପ୍ରକ୍ରିୟାକର୍ତ୍ତା ଓ ଷ୍ଟୋରେଜ୍ ସ୍ଥାନ

ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଓ ସିଙ୍କ୍ ଡାଟା Supabase ସହ (ଡାଟାବେସ୍ ଓ ପ୍ରମାଣୀକରଣ) ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘରେ ସଂରକ୍ଷିତ ହୁଏ। ସାଇନ୍-ଇନ୍ ପରିଚାଳନା କରନ୍ତି Apple କିମ୍ବା Google, ଆପଣ ବାଛିଥିବା ବିକଳ୍ପ ଅନୁଯାୟୀ। Pomodoro Pro କ୍ରୟ ପରିଚାଳିତ ହୁଏ RevenueCat ଦ୍ୱାରା (ନିମ୍ନରେ କ୍ରୟ ଦେଖନ୍ତୁ)। ପରିବହନ ସମୟରେ ଡାଟା ଏନ୍‌କ୍ରିପ୍ଟ୍ ହୁଏ ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ କେବଳ ନିଜ ଡାଟା ପଢ଼ିପାରିବା ପାଇଁ ଆକ୍ସେସ୍ ସୀମିତ ରହେ।

କ୍ରୟ (iPhone)

Pomodoro Pro App Store ମାଧ୍ୟମରେ ବିକ୍ରି ହୁଏ; Apple ଦେୟ ପରିଚାଳନା କରେ ଏବଂ ଆମେ ଆପଣଙ୍କ ଦେୟ ବିବରଣୀ କେବେ ଦେଖୁନାହୁଁ। ଆପଣ ସାଇନ୍ ଇନ୍ କରୁଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଡିଭାଇସ୍‌ରେ Pro ଅନ୍‌ଲକ୍ କରିବା ପାଇଁ ଆପ୍ ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ID ସେୟାର୍ କରେ RevenueCatସହ, ଯାହା ସେହି ID ସହ ଲିଙ୍କ୍ ହୋଇଥିବା ଆପଣଙ୍କ କ୍ରୟ ଇତିହାସ (କିଣିଥିବା ଉତ୍ପାଦ, କ୍ରୟ ଓ ନବୀକରଣ ତାରିଖ ଏବଂ ସବ୍‌ସ୍କ୍ରିପ୍ସନ୍ ସ୍ଥିତି) ରଖେ। ଏହି ଡାଟା କେବଳ Pro ଆକ୍ସେସ୍ ଦେବା ଓ ପୁନରୁଦ୍ଧାର କରିବାକୁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ, ଟ୍ରାକିଂ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ ନାହିଁ ଏବଂ ଆମ ବିଶ୍ଳେଷଣ ପ୍ରଦାତାଙ୍କ ସହ ସେୟାର୍ ହୁଏ ନାହିଁ। Pro ପାଇଁ ଏକ ସାଇନ୍-ଇନ୍ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଆବଶ୍ୟକ; ଆପଣ ସାଇନ୍ ଇନ୍ କରିବା ପୂର୍ବରୁ RevenueCatକୁ କିଛି ପଠାଯାଏ ନାହିଁ।

ଫୋକସ୍ ସୁରକ୍ଷା (iPhone)

ଫୋକସ୍ ସେସନ୍ ଚାଲୁଥିବା ବେଳେ ଆପଣ ବାଛିଥିବା ଆପ୍, ବର୍ଗ ଓ ୱେବ୍‌ସାଇଟ୍‌କୁ ବ୍ଲକ୍ କରିବା ପାଇଁ ଫୋକସ୍ ସୁରକ୍ଷା Appleର Screen Time ଫ୍ରେମ୍‌ୱର୍କ୍ (Family Controls) ବ୍ୟବହାର କରେ। Apple ଆପଣଙ୍କ ପସନ୍ଦ ପାଇଁ ଆପ୍‌କୁ କେବଳ ଅସ୍ପଷ୍ଟ ଟୋକନ୍ ଦିଏ: ଆପଣ କେଉଁ ଆପ୍ କିମ୍ବା ୱେବ୍‌ସାଇଟ୍ ବାଛିଛନ୍ତି, ସେଗୁଡ଼ିକୁ କିପରି ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି କିମ୍ବା ଅନ୍ୟ କୌଣସି Screen Time ଡାଟା ଆମେ ଦେଖିପାରୁନାହୁଁ। ଆପଣଙ୍କ ପସନ୍ଦ ସେହି iPhoneରେ ରହେ, କେବେ ଅପ୍‌ଲୋଡ୍ କିମ୍ବା ସିଙ୍କ୍ ହୁଏ ନାହିଁ ଏବଂ ଆମ ବିଶ୍ଳେଷଣ ପ୍ରଦାତାଙ୍କୁ ପଠାଯାଏ ନାହିଁ। ଆପଣ ଯେକୌଣସି ସମୟରେ ଆପ୍‌ରେ ଫୋକସ୍ ସୁରକ୍ଷା ବନ୍ଦ କରିପାରିବେ କିମ୍ବା ସେଟିଂସ୍ → Screen Time → Screen Time ଆକ୍ସେସ୍ ଥିବା ଆପ୍‌ରେ ଆପ୍‌ର ଆକ୍ସେସ୍ ହଟାଇପାରିବେ।

ସଂରକ୍ଷଣ, ବ୍ୟାକ୍‌ଅପ୍ ଓ ଡିଲିଟ୍

  • ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଥିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆପଣଙ୍କ ସିଙ୍କ୍ ହୋଇଥିବା ଡାଟା ରଖାଯାଏ।
  • ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଡିଲିଟ୍ କରନ୍ତୁ (ସେଟିଂସ୍ → ଆକାଉଣ୍ଟ୍ → ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଡିଲିଟ୍ କରନ୍ତୁ) ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଓ ସମସ୍ତ ସିଙ୍କ୍ ଡାଟାକୁ ଆମ ସକ୍ରିୟ ଡାଟାବେସ୍‌ରୁ ସ୍ଥାୟୀ ଭାବେ ଡିଲିଟ୍ କରେ, ସଂରକ୍ଷିତ ଥିଲେ ଆପ୍‌ର Sign in with Apple ଅନୁମତି ପ୍ରତ୍ୟାହାର କରେ, ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ସହ ଲିଙ୍କ୍ ହୋଇଥିବା କ୍ରୟ ରେକର୍ଡ ଡିଲିଟ୍ କରିବାକୁ RevenueCatକୁ କୁହେ ଏବଂ ଆପଣ ଯେଉଁ ଡିଭାଇସ୍‌ରୁ ଡିଲିଟ୍ କରନ୍ତି ସେଠାରୁ ସେହି ଆକାଉଣ୍ଟ୍‌ର ଡାଟା ହଟାଏ। ଅନ୍ୟ ଡିଭାଇସ୍‌ର ସ୍ଥାନୀୟ କପି ଆଉ ସିଙ୍କ୍ ହୋଇପାରେ ନାହିଁ ଏବଂ ସେହି ଡିଭାଇସ୍‌ରୁ ଆପ୍ ଡିଲିଟ୍ କରିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କିମ୍ବା ସାଇନ୍-ଇନ୍ ସ୍କ୍ରିନ୍ ବିକଳ୍ପ ଦେଲେ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ହଟାଇବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସେଠାରେ ରହେ।
  • ଆମ ଡାଟାବେସ୍ ପ୍ରଦାତା ଦୈନିକ ବ୍ୟାକ୍‌ଅପ୍ ୭ ଦିନ ପାଇଁ ରଖନ୍ତି। ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଥିବା ଡାଟା ସେହି ବ୍ୟାକ୍‌ଅପ୍‌ର ଅବଧି ଶେଷ ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସେଥିରେ ରହିପାରେ; ବ୍ୟାକ୍‌ଅପ୍ କେବଳ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପୁନରୁଦ୍ଧାର ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ। ସେହି ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଆମେ ଏକ ଏନ୍‌କ୍ରିପ୍ଟ୍ ହୋଇଥିବା ସାପ୍ତାହିକ ବ୍ୟାକ୍‌ଅପ୍ ୯୦ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖିପାରୁ।
  • ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଡିଲିଟ୍ କଲେ App Store ସବ୍‌ସ୍କ୍ରିପ୍ସନ୍ ବାତିଲ୍ ହୁଏ ନାହିଁ; ଆପଣଙ୍କ Apple ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ସେଟିଂସ୍‌ରେ ଏହାକୁ ପରିଚାଳନା କିମ୍ବା ବାତିଲ୍ କରନ୍ତୁ। Apple ଆପଣଙ୍କ App Store କାରବାରର ନିଜସ୍ୱ ରେକର୍ଡ ରଖେ।
  • ସାଇନ୍ ଆଉଟ୍ କଲେ କିଛି ଡିଲିଟ୍ ହୁଏ ନାହିଁ। ସିଙ୍କ୍ ହୋଇନଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନଗୁଡ଼ିକ ସେହି ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ପୁଣି ସାଇନ୍ ଇନ୍ କରିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଡିଭାଇସ୍‌ରେ ରହେ।
  • ବିଶ୍ଳେଷଣ ରେକର୍ଡ TelemetryDeckର ସଂରକ୍ଷଣ ପ୍ରଥା ଅନୁଯାୟୀ ପରିଚାଳିତ ହୁଏ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ଫୋକସ୍ ଇତିହାସ ପୁନରୁଦ୍ଧାର ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ ନାହିଁ।

ଏକ୍ସପୋର୍ଟ୍

ସେଟିଂସ୍ → ଆକାଉଣ୍ଟ୍ → ମୋ ଡାଟା ଏକ୍ସପୋର୍ଟ୍ କରନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କ ସେସନ୍, ଦୈନିକ ଲକ୍ଷ୍ୟ, ସିଙ୍କ୍ ହୋଇଥିବା ସେଟିଂସ୍ ଓ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ପ୍ରୋଫାଇଲ୍ ସହ ଏକ JSON ଫାଇଲ୍ ସେଭ୍ କରେ। ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆକାଉଣ୍ଟ୍‌କୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର ହୋଇନଥିବା ଡାଟାକୁ ମଧ୍ୟ ସାଇନ୍-ଇନ୍ ସ୍କ୍ରିନ୍‌ରୁ ଏକ୍ସପୋର୍ଟ୍ କରାଯାଇପାରିବ।

ବିଶ୍ଳେଷଣ

ଆପ୍ କିପରି ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ ତାହା ବୁଝିବା ପାଇଁ ଆମେ TelemetryDeckନାମକ ଗୋପନୀୟତା-କେନ୍ଦ୍ରିତ ବିଶ୍ଳେଷଣ ସେବା ବ୍ୟବହାର କରୁ (ଉଦାହରଣ: ଆରମ୍ଭ କିମ୍ବା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଥିବା ଫୋକସ୍ କିମ୍ବା ବିରତି ସେସନ୍, ଦୈନିକ ଲକ୍ଷ୍ୟ ପରିବର୍ତ୍ତନ, ସେଟିଂସ୍ ପରିବର୍ତ୍ତନ, ନୋଟିଫିକେସନ୍ ଅନୁମତି ଫଳାଫଳ, ପ୍ରେରଣା ରିମାଇଣ୍ଡର୍ ଘଟଣା ଏବଂ ଅନ୍‌ବୋର୍ଡିଂ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଛି କି ନାହିଁ)। ସଙ୍କେତଗୁଡ଼ିକରେ ମୁକ୍ତ-ରୂପ ଲେଖା, ନାମ, ଇମେଲ୍ କିମ୍ବା ଆପଣଙ୍କ ଫୋକସ୍ ଇତିହାସର ବିଷୟବସ୍ତୁ ନଥାଏ।

TelemetryDeck ଏକ ହ୍ୟାସ୍ ହୋଇଥିବା ଡିଭାଇସ୍-ସୀମିତ ପରିଚୟକ ଦ୍ୱାରା ଇନ୍‌ଷ୍ଟଲ୍ ଚିହ୍ନଟ କରେ ଏବଂ ଅଣ-ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଡିଭାଇସ୍ ମେଟାଡାଟା (ଯେପରିକି ମଡେଲ୍, OS ଭର୍ସନ୍ ଓ ଲୋକେଲ୍) ଯୋଡ଼ିପାରେ। ଏହି ଡାଟା କେବଳ ବିଶ୍ଳେଷଣ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ, ଆମ ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ପରିଚୟ ସହ ଲିଙ୍କ୍ ହୁଏ ନାହିଁ ଏବଂ ଅନ୍ୟ କମ୍ପାନୀର ଆପ୍ କିମ୍ବା ୱେବ୍‌ସାଇଟ୍‌ରେ ଟ୍ରାକିଂ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ ନାହିଁ।

ଅଧିକ ଜାଣନ୍ତୁ: TelemetryDeck ଗୋପନୀୟତା ବିଷୟରେ ବାରମ୍ବାର ପଚରାଯାଉଥିବା ପ୍ରଶ୍ନ.

App Store ଅପ୍‌ଡେଟ୍

ସେଟିଂସ୍‌ରେ “ଅପ୍‌ଡେଟ୍ ଯାଞ୍ଚ କରନ୍ତୁ” ବ୍ୟବହାର କଲେ App Storeରେ ଏକ ନୂଆ ଭର୍ସନ୍ ଉପଲବ୍ଧ ଅଛି କି ନାହିଁ ଦେଖିବାକୁ ଆପ୍ Apple ସହ ଯୋଗାଯୋଗ କରିପାରେ।

ଲଗ୍‌ଇନ୍‌ରେ ଚାଲୁ କରନ୍ତୁ (Mac)

Macରେ ସେଟିଂସ୍‌ରେ Launch at Login ସକ୍ଷମ କଲେ ଆପ୍ ଏକ ଲଗ୍‌ଇନ୍ ଆଇଟମ୍ ଭାବେ ପଞ୍ଜୀକରଣ ପାଇଁ macOS ସିଷ୍ଟମ୍ API ବ୍ୟବହାର କରେ। ଏହି ପସନ୍ଦ ଆପଣଙ୍କ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହେ ଏବଂ ଯେକୌଣସି ସମୟରେ ବନ୍ଦ କରାଯାଇପାରିବ।

ନୋଟିଫିକେସନ୍ ଓ Live Activities (iPhone)

iPhoneରେ ଇଚ୍ଛାଧୀନ ସ୍ଥାନୀୟ ନୋଟିଫିକେସନ୍, ପ୍ରେରଣା ରିମାଇଣ୍ଡର୍ ଓ Live Activities ସେସନ୍ କେବେ ଶେଷ ହୁଏ ଦେଖିବାରେ କିମ୍ବା ସହଜରେ ପୁଣି ଫୋକସ୍‌କୁ ଫେରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଆପଣ ସେହି ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ସକ୍ଷମ କରିବାକୁ ବାଛିଲେ ମାତ୍ର ଅନୁମତି ମଗାଯାଏ। ନୋଟିଫିକେସନ୍ ବିଷୟବସ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କ ଡିଭାଇସ୍‌ରେ ରହେ।

ଆମେ ଯାହା କରୁନାହୁଁ

  • କୌଣସି ବିଜ୍ଞାପନ ନେଟ୍‌ୱର୍କ ନାହିଁ
  • ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ସୂଚନା ବିକ୍ରି କରୁନାହୁଁ
  • ବିଶ୍ଳେଷଣ ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କ କଣ୍ଟାକ୍ଟ୍, ଫଟୋ, ସଠିକ୍ ଅବସ୍ଥାନ, କ୍ୟାମେରା କିମ୍ବା ମାଇକ୍ରୋଫୋନ୍‌କୁ ଆକ୍ସେସ୍ କରୁନାହୁଁ

ଶିଶୁ

Pomodoro: Work & Study Timer ଉପରେ ବର୍ଣ୍ଣିତ ଅନୁଯାୟୀ ସିଙ୍କ୍ ପାଇଁ ଏକ ଆକାଉଣ୍ଟ୍‌କୁ ଆବଶ୍ୟକ ତଥ୍ୟ ବ୍ୟତୀତ ଶିଶୁମାନଙ୍କଠାରୁ ଜାଣିଶୁଣି ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ସୂଚନା ସଂଗ୍ରହ କରେ ନାହିଁ। ବିଶ୍ଳେଷଣ ସଙ୍କେତଗୁଡ଼ିକ ଅଜ୍ଞାତ ଏବଂ ସେଥିରେ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ବିଷୟବସ୍ତୁ ନଥାଏ।

ପରିବର୍ତ୍ତନ

ଏହି ନୀତି ପରିବର୍ତ୍ତନ ହେଲେ ଅପ୍‌ଡେଟ୍ ହୋଇଥିବା ଭର୍ସନ୍ ଏହି URLରେ ପ୍ରକାଶିତ ହେବ।

ଯୋଗାଯୋଗ

ଏହି ନୀତି ବିଷୟରେ ପ୍ରଶ୍ନ: ozanbatusss@gmail.com

ସହାୟତା ପାଆନ୍ତୁ